Sportfysiotherapie

Wielrennen, Mountainbiken, Basketbal of voetballen. Welke sport u ook beoefent of op welk niveau, of u nu oud of jong bent, u bent graag in beweging. En dat wilt u zo houden.

Sportfysiotherapie

U heeft ambities, en wilt de marathon van Rotterdam lopen of leren mountainbiken. Weet u dan hoe u zich zonder blessures kunt voorbereiden? En ook hoe u straks weer lekker kunt gaan voetballen na uw knieoperatie?

U vraagt zich af hoe u toch uw conditie behoudt terwijl u geblesseerd bent. Mag je als jeugdige sporter, volop in de groei, al aan krachttraining doen? En hoe vaak dan, hoe lang, en hoe zwaar?
Of misschien sport u juist nog niet, maar u zou het eigenlijk wel graag willen. Hoe pakt u dat aan? Welke sport of bewegingsprogramma's zijn geschikt voor u? Ook als u een chronisch ziekte of handicap heeft.

Speciaal voor (aankomende) sporters

Kortom u wilt geen blessures maar wel een deskundig advies en een gerichte behandeling. Die deskundigheid is er: Speciaal voor (aankomende) sporters is er de sportfysiotherapeut. Alle goede dingen bestaan in drieën. Dat geldt ook voor de specialismen van de sportfysiotherapeut: hij behandelt, voorkomt en adviseert met het beste resultaat.

Sportfysiotherapeutische behandeling

U heeft een blessure of u raakt overtraind. Dan wilt u zo snel mogelijk weer op de been. Met een alternatief trainingsschema desnoods, maar u wilt blijven sporten als dat kan en uw conditie behouden.

Een Sportfysiotherapeut begrijpt wat er tijdens het sporten gebeurt en snapt daarom hoe u geblesseerd bent geraakt. Als sporter weet hij ook hoe belangrijk de sport voor u en uw vereniging is. Dat ziet u terug in het behandelplan en revalidatieschema dat hij met u maakt. Enerzijds afgestemd op uw mogelijkheden en anderzijds op de sport die u beoefent. Hij kijkt naar uw motoriek en analyseert de blessure die is ontstaan. Aspecten als coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen worden in de behandeling betrokken. Uw Sportfysiotherapeut kan kiezen uit verschillende behandelmogelijkheden zoals oefenprogramma's met of zonder gebruik van trainingsapparatuur. Medical Taping, mobiliserende technieken en diverse ondersteunende behandelapparatuur. Hij traint u sportspecifiek en functioneel, zodat u kunt herstellen tot op uw oorspronkelijke sportniveau. Hij overlegt zo nodig met uw trainer over een aangepast trainingsschema. U merkt dat u een stuk makkelijker praat met een specialist die u als sporter benadert.

Kwaliteit erkend

Een sportfysiotherapeut is geen alleskunner of een wondertherapeut. Hij weet waar zijn deskundigheid ophoudt en zal u dan ook tijdig en gericht doorverwijzen. Hij werkt daarom nooit alleen, maar altijd vanuit een intercollegiaal netwerk van huisartsen, sportartsen, chirurgen en orthopeden, Sport Medische Instellingen, Olympische Steunpunten, Sportmasseurs, trainers en sportdietisten. Bovendien staat een erkende sportfysiotherapeut geregistreerd zodat hij u garantie geeft op een uitstekende kwaliteit van uw behandeling en begeleiding. Die garantie kan hij u bieden door de continue kwaliteitsverbetering waaraan hij werkt, in de vorm van verplichte scholing en de jaarlijkse toetsing en herregistratie van zijn kwaliteiten als sportfysiotherapeut. Een Erkende sportfysiotherapeut staat ingeschreven in het kwaliteitsregister van de Nederlandse Vereniging van Fysiotherapie in de Sportgezondheidszorg, de NVFS. Deze vereniging is aangesloten bij het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie, de KNGF en is erkend door het Ministerie van VWS als officiële koepelorganisatie in de sportgezondheidszorg. De NFVS is buitengewoon lid van het NOC*NSF en werkt met hen en Consument en Veiligheid samen in het meerjarenprogramma SPORTBLESSURE VRIJ. De NVFS is handvestondertekenaar van het landelijk actieprogramma Nederland in beweging! Van NOC*NSF in samenwerking met de Nederlandse Hartstichting, de Nederlandse Kankerbestrijding/KWF, de stichting Jeugd in Beweging en vele anderen.
Bel Molenhoek 024-3586401 voor een afspraak.

Onze specialisten

De enige pluspraktijk
in de regio Nijmegen!

qualizorg rating 8.8!
Praktijk Nijmegen overgenomen:
Per 1 februari 2017 is onze praktijk in Nijmegen overgenomen door Joris Jacops. Voor meer informatie verwijzen we u graag door naar zijn website.
Nissim Yabo